Over mij

Passie

Sinds 1998 werk ik als gediplomeerd schilderijen-restaurator in mijn eigen atelier.
In mijn werk is de kennismaking met het ‘gedrag’ van het materiaal en de zoektocht naar de juiste oplossing steeds weer boeiend en uitdagend. Elk schilderij is immers anders.
De originele kleuren weer aan het licht brengen en een kunstwerk weer in haar oorspronkelijkheid herstellen: dát is mijn grootste drijfveer.

Opleiding/deskundigheid

Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Akademie voor Beeldende Kunsten Anderlecht, Brussel.
Door regelmatig deel te nemen aan cursussen en workshops blijf ik op de hoogte van ontwikkelingen binnen het vak.
Ik ben lid van Restauratoren Nederland en hanteer de ethische richtlijnen en het kwaliteitshandvest, zoals opgesteld door de vereniging. Dit betekent onder andere dat ik zoveel mogelijk werk met reversibele materialen en de authenticiteit van het werk voorop stel.

Cursus retoucheertechnieken door Mr. Bestetti, Porto
Een snoepwinkel voor de restaurator: zelf geprepareerde verf in talloze kleuren

Samenwerking

Ik ben graag en veel in contact met collega-restauratoren. Soms in samenwerkingsverband; om elkaar te helpen bij omvangrijke projecten of bij discipline-overschrijdende opdrachten, en vaak ook om expertise uit te wisselen en kennis te delen.
Een netwerk van collega restauratoren (schilderijen, papier, metaal, hout/meubel) zorgt ervoor dat de mogelijkheid om kennis en hulp van anderen in te schakelen, altijd aanwezig is.

Ook vind ik het heel fijn en leerzaam om stagiaires te begeleiden en in mijn atelier kennis te laten maken met het vak. Indien de gelegenheid zich voordoet ben ik graag bereid het leerproces van jonge mensen te ondersteunen en mijn kennis en ervaring over te dragen.

Ervaring

Inmiddels ben ik al meer dan 20 jaar actief schilderijenrestaurator. Vele prachtige kunstwerken zijn door mijn handen gegaan en heb ik weer in goede conditie en in volle glorie aan hun eigenaar kunnen overhandigen. Nog steeds sta ik soms voor uitdagingen en hoofdbrekers, maar met een gedrevenheid om altijd kwaliteit te leveren en met vasthoudendheid, kennis en geduld, lukt het nagenoeg altijd om tot een mooi en bevredigend eindresultaat te komen.